بیست ساعت فعالیت علمی در شبانه روز/آشنایی دانشجویان با صاحب مجموعه الغدیر در نجف اشرف

۱۳۹۶/۱۱/۲۱ ۱۰:۳۲:۴۹


حجت الاسلام والمسلمین تابان؛ راوی بعثه مقام معظم رهبری در جمع زائرین عتبات دانشگاهیان گفت:علامه امینی (ره) صاحب کتاب مشهور الغدیر ، روزانه تا بیست ساعت فعالیت علمی جهت نگارش این اثر ماندگار داشت .

به گزارش خبرنگار اعزامی لبیک از نجف اشرف، حجت الاسلام والمسلمین تابان؛ راوی بعثه مقام معظم رهبری در جمع زائرین عتبات دانشگاهیان گفت : با وجود محدودیت های متعدد مادی ، علامه امینی (ره) از هیچ تلاشی برای جامع تر و کامل تر نمودن این اثر شریف کوتاهی ننمودند .

وی افزود : در جریان سفر ایشان به بغداد و لزوم تحقیق در کتابخانه بزرگ بغداد ، به دلیل کمی ساعت کار کتابخانه ، ایشان با هماهنگی مسئولین کتابخانه بعد از تعطیلی و پشت درب های بسته کتابخانه می ماند و ساعت ها مشغول تحقیق بود . از دیگر تلاش های ایشان ، سفرهای طولانی و گاهی مشقت بار به کشورهای متعدد برای دستیابی به منابع مختلف بود .

بنابر این گزارش، راوی بعثه مقام معظم رهبری در جریان بازدید کاروان های زائرین عتبات دانشگاهیان از منزل و مزار علامه امینی (ره) به بیان برش هایی از زندگی علامه امینی (ره) پرداخت و اضافه کرد : در اوج شهرت علمی و فقهی ، از علامه امینی (ره) درخواست شد که رساله توضیح المسائل به چاپ برساند و به عبارتی به عنوان مرجع تقلید نقش ایفا کند ؛ اما ایشان با توجه به ضرورت زمانه در راستای پاسخ گویی به برخی از شبهات در مورد ولایت مولای متقیان ، این درخواست را نپذیرفت و شروع به مجاهدت علمی خاصی کرد که امروزه ما بخشی از برکات آن را دریافته ایم .

حجت الاسلام والمسلمین تابان در ادامه با تعریف داستانی از توسل مرحوم علامه امینی (ره) به محضر امیر مومنان گفت : روزی مرحوم علامه در پی کتابی بود که نیافته بود . به حرم امیر مومنان(ع) رفت و توسل کرد برای یافتن این کتاب و این داستان به ما نشان می دهد که بزرگان، جنس توسل شان نیز بزرگ است .

فرازهای پایانی عمر شریف مرحوم علامه امینی (ره)بخش پایانی مراسم بازدید را نیز به خودش اختصاص داد و در این بخش، راوی بعثه مقام معظم رهبری از محل دفن ایشان یاد کرد و گفت : بعد از ارتحال ایشان ، وصیت نامه ایشان باز شده و مشاهده گردید که ایشان وصیت کرده اند که پیکرشان در حجره ای از کتابخانه امیر المومنین ( ع ) در خارج از حرم مدفون گردد چون داخل حرم مولای متقیان را جایگاه دفن بزرگان می دانستند و این حد از فروتنی نیز بُعدی دیگر از شخصیت جامع مرحوم علامه امینی ( ره ) می باشد که ایشان را یک الگوی تمام عیار در مسیر جهاد علمی و دانش پژوهی معرفی می کند .

قابل توجه است که کاروان های زائرین عتبات دانشگاهیان در قالب برنامه های فرهنگی هجدهمین دوره عتبات دانشگاهیان در صبح روز دوم حضور در نجف و بعد از زیارت و مراسم صافی صفا ( ع ) به بازدید از کتابخانه و مزار علامه امینی ( ره ) می پردازند .

در همین رابطه ، صاحبی؛ نماینده ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان کشور در نجف به خبرنگار ما گفت : هر بخش از برنامه های فرهنگی هجدهمین دوره عتبات دانشگاهیان با هدف خاصی تدوین و طراحی شده که این مورد، یعنی مراسم بازدید از بیت و مزار علامه امینی ( ره ) را نیز شامل می شود . آشنایی با بخشی از شخصیت علامه امینی ( ره ) در جریان بازدید از مزارشان به این دلیل در برنامه زائرین عتبات دانشگاهی گنجانده شده که برای چند و چون کار علمی هدفمند ، الگو و نمونه موفقی ارائه گردد و از دیگر سو ، پاسداشت مختصری نیز توسط قشر فرهیخته از مقام این عالم ربانی عالم اسلام به عمل آید .

گفتنی است؛ عبدالحسین امینی، فرزند میرزا احمد امینی در سال۱۳۲۰ق در تبریز زاده شد. پدرش از ائمه جماعات و از علمای موجه تبریز بود. جدّش مولا نجف علی ، مشهور به امین الشرع بود و از همین رو خانواده او امینی خوانده شده‌اند.

عبدالحسین امینی در مدارس تبریز، مقدمات علوم را آموخت و پس از فراگرفتن قرآن و مقدمات، به تحصیل فقه و اصول پرداخت و در درس عالمانی چون سیدمحمد مولانا ، مؤلف مصباح السالکین ، و سید مرتضی خسروشاهی و شیخ حسین، مؤلف هدایه الانام حاضر شد.

علامه امینی ظهر روز جمعه۱۲تیر ماه۱۳۴۹هجری شمسی مصادف با۲۸ربیع‌الثانی۱۳۹۰هجری قمری درگذشت. برخی درگذشت ایشان در۷۰سالگی را در حالی که بنیه‌ای قوی و تنی سالم داشت ، ناشی از مطالعه زیاد ، اشتغال بی‌وقفه به نوشتن و مراقبت دائم در کار کتابخانه دانسته‌اند.

بامداد شنبه۱۳تیر۱۳۴۹هجری شمسی ، پیکر مطهر ایشان در تهران تشییع شد. افزون بر تهران ، درشهرهای بغداد ، کاظمین ، کربلا و نجف نیز پیکر علامه امینی ( ره ) تشییع مفصلی شد و پس از طواف دادن بر گرد آستان مقدس علوی به وصیت خود او ، در حجره‌ای از کتابخانه امیرالمؤمنین علی(ع) که خود بنیانگذار آن بود، به خاک سپرده شد.

مرحوم علامه امینی ( ره ) در وصیت‌نامه‌اش خواسته کسی را نایب او قرار دهند که تا ده سال به کربلا برود و همچنین وصیت کرده بود از محل ثلث اموالش ، ده سال مجلس عزا در روزهای شهادت فاطمه(س) برگزار شود .

ارسال نظر